Yeni Markamız Gencolive ile tanıtım fiyatıyla satıştayız
Gencolive Bayındır Dağ ve Ova Köylerinin Zeytinyağıdır.
BAYINDIR DELİCE KÖKATA AĞAÇ VE MEMECİK ZEYTİNLİKLERİNİN ,ZEYTİNYAĞININ TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dağ zeytinlikleri kök ata ağaç olarak adlandırdığımız delice zeytinliklerinin kökleri üzerinde yetişen memecik zeytinlikleridir.
Doğal olarak çekirdekten filizlenen delice zeytin ağaçları memecik türü yağlık zeytin ağacının da aşılanmasıyla yağlık zeytin ağacına dönüşür.Memecik zeytin ağacı soğuğa ve kuraklığa en dayanıklı zeytin ağaçlarındandır ve delice gibi çekirdekten filizlenme oranı çok yüksektir.Bu şekilde zamanla dağ köylerimizde ve ovamızda kendiliğinden çıkan memecik ağaçları bütün dağlık alanları,tepeleri ve ovamızı kaplamıştır.Dağ köylerimizde ve ovalarda hala daha hatırı sayılı miktarda delice kökata ağaçlarımız bulunmaktadır.Bu delice zeytinlikler memecik türü zeytin ağaçlarıyla beraber toplanarak sıkılırlar.Bu şekilde zeytinyağımızın yoğunluğu ve kıvamı daha da artmakta ve aromatik meyvemsi tadı en üst noktalara ulaşmaktadır.Delice zeytin ağacının kendine özgü,tadı,kokusu,aroması memecik yağıyla birleşerek eşsiz lezzetteki Zeytinyurdu Dağ zeytinyağımızı oluşturmaktadır.
Delice zeytinlikleri ayrı toplanarak sıkılmaz çünkü yağ verimi düşüktür ve ticari olarak tek başına satmak için yeterli üretim seviyesine ulaşamaz.Bu açıdan köylerimizde bu zeytinler genel olarak yağ kalitesini en üst noktaya çıkarmak için memecik türü zeytinlerle beraber sıkılırlar.Bazı köylülerimiz bu delice kökata ağaç zeytinleri toplayarak kırma zeytin yaparak sofralarında tüketirler.Biz Egebay dağ zeytinyağı olarak bu eşsiz lezzetteki memecik türü zeytinyağlarımızı sofralarınıza direk ulaştırarak sizlerinde Türkiyemizin kendi öz değeri olan bu milli servetimizden bütün Türk Milletinin faydalanmasını istiyoruz.
EGEBAY ZEYTİNYURDU BAYINDIR DAĞ ZEYTİNYAĞININ NİTELİKLERİ
Egebay Zeytinyağı Bayındır dağ köylerinin ilaç yemeyen zeytinliklerinin saf zeytinyağıdır.Ürünümüz soğuk sıkım erken hasat olup Güney Ege bölgesinde yer alan İzmir’in Bayındır ilçesinin zeytinyağıdır.
Bayındır ilçesinin zeytinliklerinin özelliği memecik dediğimiz yağlık zeytin olarak bilinen zeytin türünden elde edilmesi,dağlık alanlarda yetişmesi,yağ kalitesinin yüksek olması,doğal su kaynaklarıyla beslenmesi,bol rüzgar alan bir alanda yetişmesidir.
Poyrazı yemesi,topak yapısının,suyunun,iklim koşullarının zeytin ağacının kendiliğinden çıkması ve yetişmesi için en uygun şartları barındırması bu ilçemizi zeytinyağı üretim alanında çok üst sıralara çıkarmaktadır.
Memecik zeytin ağaçlarımızdan elde ettiğimiz dağ zeytinyağının bir diğer özelliği muhafazaya en uygun zeytinyağı oluşudur bu sebeplede ihracat için tercih edilen yağ türüdür.
Depolamaya yani saklamaya uygun olan yapısı sayesinde yıllarca tadını ve kokusunu koruyan bir özelliğe saiptir.
Bayındır ilçemizin zeytinliklerinin çok büyük kısmı dağ ve tepe zeytinlikleridir bu açıdan ilaç yemez,doğal olarak yetişir ve yağ kalitesi en üst seviyelerde olur.Biz Egebay Zeytinyağı olarak Bayındırımızın bu güzel zeytinyağını sizlere en taze ve sağlıklı şekilde ,direk olarak üretimden sofralarınıza sunuyoruz.
Şu an incelediğiniz zeytinyağımız soğuk sıkım erken hasat olup vitamin ve mineral değerleri ile besin değeri en yüksek çıkan zeytinyağlarımızdandır.Meyvemsi aroması yüksek,boğazda direk içildiğinde olması gereken hafif bir yakıcılık hissiyatı bırakan,mis gibi zeytin kokan özel bir zeytinyağlarımızdır.
Ancak her yağın baskın olduğu vitamin ve mineral değerleri farklıdır dolayısıyla değişik kategorilerde ki zeytinyağlarımızdan da tüketerek her yağın kendisine özgün minerallerini tüketip,yemeklerinize ve salatalarınıza değişik lezzetler katabilirsiniz.
Soğuk sıkım erken hasat zeytinyağımızı bütün sıcak ve soğuk yemeklerde,salatalarda,mezelerde,sulu yemeklerde,et yemeklerinde yani mutfağınızda pişen tüm yemeklerinizda kullanabilirsiniz.
Dileyen müşterilerimiz Zeytinyağlarımızın türleri arasındaki farkları daha iyi anlayabilmek için konuyla ilgili blog yazılarımıza ayrıca göz atabilirler.
Not:Zeytinyağı sıkım işlemi Ekim ortasıyla sonu arasında başlar ve Subat ayının sonuna kadar devam eder.Bayındır bölgesinde sıkım işlemi genelde Ekim sonu Kasım ayının ilk haftası gibi başlar ve Şubat sonuna kadar sürer.
Kasım ayıyla birlikte yeni sıkılan zeytinyağı tortulu yeşil olur,zamanla bu tortu yağın dibine çökerek zeytinyağının berrak bir hal almasını sağlar.Yeni tortulu zeytinyağını tortulu haliyle direk salatalarda,sebze yemeklerinde ve mezelerde kullanabilirsiniz lakin et yemeklerine oturmuş zeytinyağı daha çok yakışmaktadır.
Tortulu zeytinyağının kendisine has daha meyvemsi bir tadı ve kokusu olmaktadır bu sebeple yeni sezon zeytinyağlarından alan müşterilerimiz bu yağları tortusuyla beraber tüketmektedirler.
Tahmini olarak çökme işlemi bir ay civarı sürer.Tamamen oturması 1 ile 2 ayı bulur.Zeytinyağını uzun sürede tüketecek müşterilerimiz için önerim, tortunun oturması durduktan ve tortu yağın dibine iyice çöktükten sonra, kalan berrak kısmı ayrı bir yağ şişesine alarak kullanmaları daha uygun olacaktır.Berrak kısmı ayırdıktan sonra şişenin dibinde kalan tortuyu ise salatalarda kullanarak,zeytinin üzerine dökerek veya eklem ağrıları çekenler, direk sürerek kullanabilirler.Tortu zeytinin özüdür bu sebeple faydalı bir yapıya sahiptir lakin yağın içerisinde uzun süre kalırsa yağın tadını ağırlaştırarak ,asit oranını yükseltebilir bu sebeple ayrı tüketilmesi daha uygun olacaktır.
Biz Kasım ayı ile Mart sonuna kadar tortulu zeytinyağı göndermekteyiz .Nizan ayından Mayıs sonuna kadar yavaş yavaş oturmuş zeytinyağlarını yolluyoruz.Haziran ayından bir sonraki zeytinyağı hasatına kadar tamamen berrak zeytinyağları gönderiyoruz.Oturmuş, berrak zeytinyağımızın görüntüsü örnek resimlerde mevcuttur.Sağlığınız bizim için değerli bu sebeple Türkiyemizin en güzel zeytinyağlarını sizlerle buluşturuyoruz.
Lütfen sağlıklı nesiller için zeytini ve zeytinyağını sofralarınızdan eksik etmeyin.
Gencolive Bayındır Zeytinyağı.
KARGO ÜCRETİ ÖDEME SAYFASINDA EKLENMEKTEDİR.
Soğuk Sıkım Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağları
Soğuk sıkım erken hasat zeytinyağları ilk olgunlaşan zeytinlerin daha yeşilken toplanarak, 24 derece ile 27 derece arasında sıkılmasıyla elde edilen yağlardır.Bu yağlar genel olarak vitamin ve mineral değerleri en yüksek yağlar olarak bilinir ancak her erken hasat soğuk sıkım yağın değerleride birbiriyle aynı olmamaktadır.Bu daha teknik bir mevzudur ve son tüketici için esas belirleyici nokta tat yoğunluğu,koku ve yemeklere uygunluk derecesidir.Soğuk erken hasat yağların özelliği ham zeytin ve çimen kokusunu barındırması,daha yeşil tonda olması,içildiğinde boğazda sonradan gelen bir yakıcılık bırakması ve meyvemsi tadıdır.
Peki soğuk erken hasat zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır.İşte bu çok göreceli bir kavramdır lakin yakıcılık oranı,dinlenme süresine ve yemek türlerine göre değişir.Normalde dinlenmiş orta yakıcılıkta bir soğuk sıkım zeytinyağını her yemekte kullanabilirsiniz tabi burada özel zevkler devreye girdiğinde bazı farklı tercihler söz konusu olmaktadır.
Eğer soğuk erken hasat yağ yeni sıkılmışsa sulu ve et yemeklerinde kullanmak için oturmasını beklemek en uygunu olacaktır.Yeni yağlarda ki tortu zamanla oturur ve yağın dibinde birikir.Bu biriken tortuyu ayrı bir yere alarak onu da salatada,zeytinlerin üzerinde veya eklem ağrılarını gidermek için sürerek kullanabilirsiniz.
Benim soğuk erken hasatları kullanım alanım salatalar,sebze yemekleri ve mezelerdir.Et yemeklerinde,sulu yemeklerde de kullanılır lakin ben bu alanda farklı lezzetleri yakalamanız adına bu alanlarda başka yağlarıda sizlere önericem.
Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağları
Zeytinler yeşilken toplanarak sıkılır.Zeytin meyvesinin aromasının daha yüksek olduğu,taze zeytin kokusuna sahip yağ türümüzdür.Bu yağın soğuk sıkım yağdan çok fazla bir tat,koku,aroma farkı olmaz.Sadece bazı vitamin ve mineral değerleri değişir.Genel olarak Soğuk sıkım yağa göre daha yumuşak bir yağ çıkar, yoğunluğu bir miktar daha fazladır, çünkü soğuk sıkıma göre çıkan yağ miktarı ve tortusu artacaktır buda yoğunluğu etkiler.
Biz burada yoğunluk derken tortu ile yağ oranlarını kastediyoruz.Bunun haricinde tatları hemen hemen aynıdır.Kullanım alanlarına aynı şekildedir.
Erken hasat zeytinyağları her yemekte kullanılır.
Natürel Sızma Zeytinyağları
Soğuk sıkım ve erken hasatlara göre daha yumuşak ölçekli mutfakta her alanda kullanılan ,sulu yemekler ile et yemeklerinde tercih edilen genel kullanım özelliklerini barındırlan bir yağdır.Bu yağın elde edildiği zeytinler yeşil ve siyah olarak ayrılmaz mevsimin durumuna ve zeytinlerin olgunluk seviyelerine göre beraber toğlanarak sıkılabilirler ki benimde çok kullandığım yağ türlerindendir.Bu yağın esas özelliği zeytin siyah,yeşil,çakır iken beraberce(o senenin mevsimsel özelliklerinin ,bölgedeki ağaçların zeytinlerinde farklı olgunlukların aynı zaman dilimlerinde gerçekleşmesine uygun olmasına göre)toplanarak sıkıldığında farklı olgunluk seviyelerinde topraktan aldığı mineral ve vitamin değerleri değişen zeytinlerin bu sebeple farklı aromalara sahip olmasıyla tadı,kokusu,aroması ve değerleri genişleyen bir yağın ortaya çıkmasını sağlar.
Bu zeytinyaları yemeklerinize,salatalarınıza çok farklı tatlar katacaktır.Et yemekleri,sulu yemeklerde sıkça kullanılır.
Natürel Birinci Zeytinyağları
Asit oranı 0,9 ile 2 arasında olan yemeklik yağ olarak geçen zeytinyağlarıdır.Genel kullanım alanı kızartmalar,salatar ve farklı yemek türleridir.Diğer yağlara göre daha yoğun bir kokuya sahiptir.
Bu yağlarda zeytinin olgunluk seviyesinin herhangi bir önemi yoktur.Olgunluk seviyesi yeterli olan zeytinler toplanır ve sıkıma götürülür.Genel itibariyle olgunlukları farklı aşamalarda olan zeytinlerin birazda fabrikada beklemesiyle asit oranlarıda arttığından ,yağ asiti biraz daha yüksek çıkar.
Asit aralığı geniş olduğu için mevcut aralılarda çok farklı kokularda ve tatta natürel birinci zeytinyağları elde edilir.Benim bu sınıfta en çok tercih ettiğim asit oranlı yağ 1 ile 1,5 arası olanlardır.Benim için yemeklere,salataya ,kızartmalara en uygun seviyede olanları bu aralıkta çıkanlardır.
Zeytinyağında daha yoğun bir tat ve koku arayanlar bu yağı tercih etmektedirler.